invändigt av huset........

nu har jag tänkte berätta lite hur invändigt ser ut..


 
vardagsrummet såg ganska okej ut, golvet va rejält sliten, tapeterna förstörda av dagisbarnens händerna, alltså fett, målarfärger och dom pillade bort en del tapet så det va inte så snyggt, och dessutom va det ljuddämpande tak, fy i helvete vad fult det va.. rummet agerade som lekrum (dagis)
  i köket mot hallen  
Köket, URK! värsta rum i hela huset, knallgula luckor. riktigt sliten kök kan man säga.. tyvärr hann vi inte fota innan vi började plocka isär köket men ni kan nog tänka er hus det såg ut förut.. =)
  
Sovrum 1 -Min och Veronikas, det va förut rit- och dator rum, ful golv, sliten plastmatta och tapeterna va sliten.. taket hade också så ljuddämpande tak, urk.. och sen hade vi klädförvaring från 50-tal, inte så snyggt..
 
Sovrum 2 -Wilhelm (vår son på 7 år), väggen mot vardagsrum va helt öppet dvs hål, och den agerade som leksaksförråd, tapeter va fula också.. sliten golv, plastmatta.. taket va vanlig tak men sönderskruvad liksom..
 
Sovrum3 -Ida (vår dotter på 5 år), liten och rejält trasiga tapeter, agerade förut som teatersrum och maskeradkläderförvaring typ..
  precis vid entredörren, det man ser är väggen mot köket
Hallen- fan det va värsta vi sett, ca 100 stora hål som 10 öresmynt pga det va klädhängare med hylla , alla ungar hade varsin egen, och det såg ut som ett U, hallen alltså.. (2:a bilden precis vid entredörren, det man ser är väggen mot köket)
 
Toa- nyrenoverad år 2000, fy i helvete vad ful det e, plastmatta på väggar och dubbla handfat..urk!


och nu efter vi gjort klart:
     
Vardagsrum- vi fick ta bort all jävla ljuddämpande material från taket, göra större ingång till rummet från hallen, har höjt bredden med ca 30 cm, bytt ny altandörrar, tapetserat vita vägg med en vit fond med svart blommor, målat kamin i helt vitt, bytt en fönster från 80x80 till 80x150 (jämför bild 3 och 5)!

       
Kök-  efter vi rev bort, lade vi renoveringsgips på väggen eftersom väggen va så ojämna och sånt, ingen ide att spackla.. alltså gipsen va 6 mm tjocka, satte upp helt nya stommar+ högblanka vita luckor och köksbänk, nya vitvaror, allt från IKEA utom kyl/frys va från Elgiganten, jag ville ha 2 meter höga kyl/frys eftersom ugnskåpet va 233 cm, kyl/frys 2 m + överskår 35 cm = 235, smälter bättre in.. allt i vitt förstås med lite aluminium detaljer. tagit bort puts på skorstenen som är byggd i tegelsten och målat i vitt, ny golv, har även tagit bort väggen mellan hallen och kök eftersom det va såå jävla tajt i matsalområdet, ca 2x 3 meter, idiotiskt.. och sen förflyttade vi fönster för att det kändes som fönstret låg för mycket åt vänster så vi flyttade ca 30 cm åt höger.. och vi bytte den fula fönster på 80x80 typ till 50x150, ser helt klart läckert ut! (jamför bild 1 och bild 6)  =) och så har vi sänkt taket med 10 cm med inbyggda spotlight, vi använder LED-lampor istället för halogenlampor, en halogen tar 50 w medan LED bara tar 3 W och vi har 12 st spotlight, använde vi halogen så hade förbrukningen varit på 600 w mot LED bara 36 W, otrolig skillnad, va? =) bättre tänka ekonomiskt redan nu eftersom elkostnader bara höjer hela tiden plus miljö också och så tapetserade vi all väggar i vitt..dragit en del ny eluttag och ändringar på elsystemet och det bästa vi gjort är att vi tapetserade köksväggen och lagt glas över det, otroligt snyggt och väldigt lättskött!!


 
Sovrum 1- lade gips på taket, spackla överallt och tapetserade all väggar i vitt och en vit fond med mönstrad i vitt.. och byggt in ny klädförrad från IKEA, irriterande är att det va 187 cm bredd, det fanns bara i 150 eller 200.
så vi va tvungen ta 150 och sen byggde vi ny vägg som täcker 37 cm gapet..bytte ny innedörr, lagt vitt laminatgolv,



Sovrum 2- lagt ny vägg mot vardagsrum, dragit 2 nya eluttag, lagt ny gips på taket och spacklat överallt, ny ek laminatgolv, ny innedörr, och tapetserat grått med en fond bild på bubblor, läckert faktiskt! =)


 
Sovrum 3- byggt in en klädskåp, lagt ny gips på taket och spacklat, rev väggen mot hallen och byggt nytt vägg så rummet ser ut som en L numera, dragit två nya eluttag, ändrat el så det går att tända båda taklampor med en knapp, det va ju en taklampa i hallen och nu har vi byggt in hallen till rummet så det är sep. knapp till dom lamporna så vi ändrade det så man bara inte behöva använda två strömbrytare till 2 taklampor, och tapetserat Idas favoritfärg som hon har valt helt själv -ROSA och en fondvägg med randiga färger, blev riktigt tjejigt, haha.. lagt vita laminatgolv..


    lite rörigt menmen, ni ser det där uttaget vid byrån, smart,va?
Hallen, som såg ut en U förut, nu är det en annorlunda eftersom väggen mot köket är borta, och gav bort en del till Idas sovrum, har samma tak som köket alltså sänkt tak med inbyggda spotlight, samma golv som köket, furugolv målad med högblankt svart, dragit ny ett par eluttag varav en är högre placerat cirka 1 m högt pga vi ska ju ha byrå där så jag tänkte om det va bra med en högt eluttag pga mobilladdare och sånt och tapetserad i vitt förutom en vägg där det är klädhängare är tapetserad i svart med svart blanka blommor...


      blå färgen är bara repskyddstejp, det är högblankt vit lucka..
WC- rev bort all jävla plastmattor, vattenrör, handfat, stolen, ja allt rubbet!! ack vad jobbigt att ta bort plastmattor, sen fick jag göra allt i slätt och lagt ny en hör med liten vägg med glasfibergips,flyttat avlopprör, ny innedörr, sänkt taket me inbyggda spotlight, lagt dit 4 lager tätskiktet och sen började jag kakla all väggar och sen lagt mosaik på golvet, köpt ny wc-stol, ny handfat och skåp, köpte det där duschpanel med massage, funkade helt okej..haha, och fixat glasdörrar (finns ej på bilden) eftersom vi tog först vanlig duschtyg men ack fan vad ful det va, passade inte alls toan!! tog bort det, grubblade länge hur man skulle göra till slut tog vi hörn glasdörrar..det största problemet va lilla fönsret som stod i vägen så det blev inte helt 90x90 cm utan det blev 65x85 cm, funkar bra det! =)



och vi har bytt ALLA fönster till 3 glasfönster, alla nya innedörrar, och har vi bytt till luftvattenpump istället för värmepannan och tagit bort oljetank och bytt ny entredörr+ groventredörr..


mitt i allt är det jävligt tråkigt är att ta bort all jävla bråte,. gav jävla ryggont!
Tack, Peltola för hjälpen att lasta bort en del bråte!

det är egentligen för mycket att skriva om så detta är egentligen är bara en bråkdel, vi har gjort mycketmycket mer vad jag skrev om, det är massa småsaker man inte brukar tänka på först, det är egentligen ganska mycket genomtänkta saker som underlättar mycket i vardagar och också har jag tänkt mycket på saker som man till exempel vill göra om eller nåt om 10-15 år så har jag underlättat det arbete redan från nu och också har jag tänkt mycket på att det ska vara fortfarande bra om 10-15 år.. ofta får vi idéer men jag ifrågarsätter det hela tiden med olika saker, håller idén kvar bra än så igenomför vi det.. så man inte ska göra saker man ångra sen.. jovisst det finns faktiskt några saker vi borde ha gjort på annat sätt men det är inte så illa egentligen...
all renoveringen och arbete gjorts av Mig, Klas och Veronika, enda jobb vi lejt bort är installation av luftvattenpump+pannan... jag tycker vi är faktiskt duktiga, men det är väldigt viktigt att läsa på och fråga runt innan man ger sig in på detta, speciellt toalett, VVS och elsystem..

(Rättelse, Jimmy har hjälpt till ibland.. med att fixa väggen mellan wilhelms rum o vardagsrum och kökstaket och lite där o där..)


en rolig bild, mitt i allt röran hade vi romantisk middag, ;-)

all renoveringen tog cirka 4 månader, från juli till okt... sen blev jag riktigt sliten... :-P

ha det bäst =)


Kommentarer
Postat av: Älvan

fan vilket jävla jobb ni gjort!! bra jobbat nu blev det verkligen fint till slut =)

2008-12-07 @ 01:52:54
Postat av: Askungen

Bra jobbat !

2008-12-14 @ 22:58:33
URL: http://www.metrobloggen.se/askungen

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0